Kako je Ferrari v Bakuju osvojil “Pole Position”

0

Drugi mož Ferrarija Laurent Mekies je bil navdušen po dogajanju na stezi v soboto, saj je njegova ekipa osvojila “Pole Position” kljub počasnejšemu dirkalniku v primerjavi z neposredno konkurenco – Red Bullom in Mercedesom.

“Vedno gre za kompromis med tem da ko boš na ravnini ti bo zavetrje zelo pomagalo, vendar v primeru da nekdo stori napako boš ob krog. Po drugi strani lahko krog opraviš pred vsemi, vendar izgubil boš nekaj stotink zavetrja.”

Charles Leclerc se je za Lewisa Hamiltona postavil prav toliko, da nanj v zavitem drugem sektorju kroga ni vplivalo preveč turbolentnega zraku, ki bi lahko destabiliziral dirkalnik in prav toliko, da je optimiziral izkoristek zavetrja na ravninah.

“Zelo dobro je ocenil situacijo. Mercedes je opravljal pripravljalni krog in Charles je to videl in se Hamiltonu priklopil tik pod zadnje krilce. V takšnih kvalifikacijah moraš imeti dirkača, ki se v kaosu znajde.”

Leclerc je pole dobil za 23 stotink sekunde in osvojil že drugega v tej sezoni, vendar v obeh primerih mu ni uspelo zmagati – še več, niti ostati na stopničkah za zmagovalce. Sicer je pa Monačan v tej sezoni že trikrat zasedel 4. mesto.

Binotto: Veseli smo, da je Vettel dosegel dober rezultat

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje