Leclerc po drugem zaporednem pole positionu: Mislil sem, da je moj krog veliko sr****

1

Charles Leclerc je priznal, da je bil zanj pole position, ki ga je dosegel v kvalifikacijah pred dirko za VN Azerbajdžana veliko presenečenje, saj je bil prepričan, da je odpeljal zelo povprečen krog.

Leclercu je do najboljšega startnega položaja, podobno kot na prejšnji dirki v Monaku pomagala tudi rdeča zastava, ki jo je s trčenjem tik pred iztekom kvalifikacij povzročil dirkač ekipe AlphaTauri Yuki Tsunoda.

Zaradi prekinitve kvalifikacij tako nobenemu izmed Leclercovih konkurentov ni več uspelo postaviti hitrega časa, Monača pa je posledično osvojil svoj deveti pole position v karieri.

Leclerc je po kvalifikacijah priznal, da tokrat kvalifikacijske zmage ni pričakoval.

Moj krog se mi je zdel veliko sr****, tako da sem nad takšnim razpletom precej presenečen. V dveh ali treh ovinkih sem storil napako, seveda pa sem imel na koncu izdatno pomoč Lewisovega zavetrja, kar mi je nekoliko pomagalo. Toda na splošno mislim, da bi bili vseeno blizu pole positiona, zato je to dober dan. Nisem pričakoval, da bom tako konkurenčen in menim, da smo lahko kot ekipa zelo zadovoljni s tem rezultatom.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Glede na vse dogajanje na kvalifikacijah in nesreče Lance Stroll, Antonia Giovinazzija, Daniel Ricciarda, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz ter prekinitve in rdeča zastava, se je še super izšlo.
Na tak način, kot sedaj dirka Charles Leclerc je dirkal na začetku, ko je prestopil iz March oziroma BRM na Ferrari Niki Lauda, ki je kot za stavo startal iz prve vrste, saj je leta 1974 in 1975 dosegel 18 pole position na Ferrariju. Kar tako naprej Charles Leclerc.