Kako deluje in kakšna je vloga simulatorja v Formuli 1?

0

Daleč so dnevi neomejenega testiranja v Formuli 1. Danes morajo ekipe najti drugačne načine kako se pripraviti za dirkaški konec tedna in eno izmed glavnih orodij je simulator.

Ekipa McLarna je v odprla vpogled v delovanje ekipe pred in med dirkaškim vikendom.

Oliver Turvey, testni in razvojni dirkač:

“Simulator je virtualna verzija dirkalika, ki nam pomaga se pripraviti na dirkaški vikend. Poskušamo različne nastavitve, ki jih nato posredujemo dirkačem na stezo. Pomaga tudi pri razvijanju dirkalnika samega, saj preizkušamo nove dele in njihov efekt. Po petkovem prostem treningu analiziramo komentarje dirkačev in jim poskušamo pomagati s težavami, ki so jih imeli.”

David Lopez Almirall, inžinir:

“V simulatorju lahko preizkusimo marsikaj od konfiguracije, nastavitev, vremena, vetra. Informacije, ki jih pridobimo pošljemo inžinirjem na dirkališče, kjer si z njimi lahko pomagajo.”

Tom Stallard, dirkaški inžinir:

“Na dirkališču si ne moremo privoščiti simulirati vse kar bi si želeli. Sedaj ko se je čas prostega treninga še zmanjšal je to še manj mogoče. Simulator nam dovoli, da nekatere informacije dobimo brez dirkalnika na stezi.”

Will Joseph, dirkaški inžinir:

“Nazaj v tovarno bom poslal določene informacije težav, ki jih imamo in predlagal nekaj rešitev. Simulator bo vse možnosti stestiral in mi že dal idejo katere so delovale bolje, katere ne in to nam pomaga pri nastavitvah dirkalnika v tako kratkem času.”

Marcus Ericsson dobil svojo prvo IndyCar dirko; huda nesreča Rosenqvista

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje