Hamilton pripravljen sprejeti znižanje plače, toda pod enim pogojem

0

Medtem ko se pogodba Lewisa Hamiltona z Mercedesom izteče ob koncu sezone 2021, si obe strani že odkrito prizadevata, da bi čimprej sklenili nov dogovor.

37-letni Britanec za Mercedes vozi od leta 2013, doslej pa je s srebrnim dirkalnikom kar sedemkrat postal svetovni prvak. Zgolj leta 2016 je moral naslov prepustiti moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu, v zadnjih letih pa je postal najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1.

Kljub vsem uspehom, pa sta Hamilton in Mercedes pred letošnjo sezono naletela na kar nekaj preprek pri sklepanju nove pogodbe. Zapletlo naj bi se predvsem pri vprašanju Hamiltonove plače, saj Britanec ne bi želel sprejeti Mercedesovih zahtev po znižanju letnega honorarja.

Po navedbah Motorsport.com naj bi bil Hamilton sedaj vendarle sprejeti občutnejšo znižanje svoje plače ob pogoju, da se podvoji znesek njegovega bonusa v primeru osvojitve novega naslova svetovnega prvaka.

Šef ekipe Toto Wolff naj bi si želel pogajanja s Hamiltonom končati do 15. junija, obe strani pa naj bi sklenili novo enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono.

Formula 1 – Plače F1 dirkačev v sezoni 2021

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje