Hill: Vsi v Red Bullu so poročeni z Verstappnom

0

Čeprav Damon Hill verjame, da je Max Verstappen absolutno prvo ime Red Bulla, nekdanji svetovni prvak Formule 1 meni, da je ekipa iz Milton Keynesa v Sergiu Perezu končno našla voznika, ki se zna spoprijeti s težavno situacijo.

Ekipa Red Bull je v zadnjih letih težko našla nekoga, ki bi bil vsaj delno enakovreden prvemu zvezdniku Maxu Verstappnu, saj tako Pierre Gasly, kot Alexander Albon tega položaja nista mogla obvladati. Po zmagi Sergia Pereza v Azerbajdžanu se zdi, da je moštvo iz Milton Keynesa vendarle našlo pravega dirkača.

“Pri Red Bullu imam občutek, da so Christian Horner, Helmut Marko, sponzorji in vse drugo, popolnoma poročeni z Maxom,” je dejal Hill v podcastu F1 Nation.

“Zelo težko se je premakniti v ta prostor in se počutiti prijetno, kar mora sedaj narediti Sergio. Mislim pa, da mu je tu pomagala njegova izkušnja, saj je nekoliko debelejše kože in se lahko s tem spopade.”

Zelo težko je dobiti ekipo, ki zagotavlja enako raven udobja za oba voznika, “je dodal Hill.”

“Vedno sem čutil, da se v moštvih zagotovo dogaja jin in jang. Če je eden izmed voznikov uspešnejši, se vsa energija v ekipi usmeri k temu vozniku.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje