Fernando Alonso se pridružuje pozivu naj najbogatejše države darujejo cepivo

0

Fernando Alonso se je v odprtem pismu pridružil pozivu najbogatejšim državam na svetu, naj revnejšim državam zagotovijo zadostne količine cepiva proti Covidu-19.

Dirkač ekipe Alpine se je pridružil kolegom ambasadorjem UNICEF-a in Otroškega sklada Združenih narodov ter pozval skupino držav “G7” – Veliko Britanijo, Kanado, Francijo, Nemčijo, Italijo, Japonsko in ZDA, da pomagajo ustaviti širjenje pandemije tudi zunaj njihovih meja.

“UNICEF že pripravlja cepiva v imenu mednarodne pobude za pravičnost cepiv COVAX,” piše v pismu. “Toda trenutno COVAX-u manjka 190 milijonov odmerkov, zaradi česar so ranljivi ljudje nevarno nezaščiteni. Nekatere države so se zavezale, da bodo cepiva donirale še letos, vendar so odmerki potrebni zdaj.

“Analiza UNICEF-a kaže, da bodo države G7 kmalu dobile dovolj odmerkov, da bodo med junijem in avgustom donirale 20 odstotkov svojih cepiv, kar znaša več kot 150 milijonov odmerkov, brez pomembnih zamud pri sedanjih načrtih za cepljenje odraslih. Napovedi kažejo, da bo do konca leta morda na voljo kar milijarda odmerkov,” še dodajajo v pismu.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje