Sainz: “Nič več si ne bi mogel želeti kot zmagati s Ferrarijem v Silverstonu”

0

Dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu je ducat krogov pred koncem popestril Esteban Ocon, ko je svojega Alpina parkiral na stari štartno-ciljni ravnini. Za umaknitev dirkalnika je bil potreben varnostni avtomobil, ki je na novo premešal karte dirkačem.

Carlos Sainz je po umiku varnostnega avtomobila hitro prehitel Charlesa Leclerca in se odpeljal svoji prvi zmagi v karieri naproti. Kljub temu, da je v začetni fazi dirke moral vodstvo prepustiti svojemu moštvenemu kolegu pa je Španec še vedno verjel, da mu bo zmagati uspelo.

Ni bilo enostavno. Veliko težav sem imel z uravnoteženostjo dirkalnika. V prvem delu dirke na srednjetrdi pnevmatiki je bil Max zelo hiter in storil sem napako, vendar še vedno sem verjel, da lahko dirko dobim. Varnostni avto mi je dal priložnost in zgrabil sem jo. Lahko si predstavljate kako nervozen sem bil pred ponovnim štartom, saj sem vedel, da je to zame idealna priložnost za zmago

Sainz je dirko Formule 1 dobil v 150. poskusu in postal 2. dirkač z največ dirkami pred prvo zmago v karieri. Dlje je moral čakati le drugouvrščeni Sergio Perez.

Neverjetno. Prva zmaga po 150-ih dirkah, s Ferrarijem, v Silverstonu – nič več si ne bi mogel želeti. To je zame zelo poseben dan, ki ga nikoli ne bom pozabil. Silverstone je bilo od nekdaj posebno prizorišče zame, saj sem prvo dirko v Formuli BMW leta 2010 dobil prav tukaj. 12 let kasneje mi je to uspelo v Formuli 1 in s Ferrarijem.

DIRKAČ DNEVA: Kateri dirkač se je najbolj izkazal na dirki v Silverstonu?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje