Verstappen ne goji zamer do Hamiltona zaradi lanske nesreče v Silverstonu

0

Max Verstappen je zatrdil, da zaradi lanske hude nesreče na dirki v Silverstonu pred povratkom na to legendarno dirkališče ne goji nobenih zamer do Lewisa Hamiltona. Tekmeca za lanski naslov svetovnega prvaka sta trčila v prvem krogu lanske dirke za veliko nagrado Velike Britanije. Po trčenju s silo kar 51 G je Nizozemec moral na preventiven pregled v bolnišnico, Hamilton pa je dirko kljub kazni desetih sekund dobil. Po dirki je bilo med obema dirkačema kar precej trenj, saj je Verstappen Hamiltonu očital, da je zelo bučno slavil svojo zmago medtem ko je bil sam v bolnišnici. Odnosi so se po nesreči poslabšali tudi na relaciji Mercedes – Red Bull.

Eno leto po nesreči je Verstappen spet v vodstvu seštevka dirkačev, vendar se tokrat zaradi težav Mercedesa za naslov ne bori proti Hamiltonu. Aktualni svetovni prvak se ob povratku v Silverstone počuti dobro in je na dogajanje v lanski sezoni že pozabil.

Nesreča je bila huda, vendar še vedno obožujem to dirkališče in rad se vračam v Silverstone. Na dirkah je vedno odlično vzdušje in na stezi je nekaj zelo hitrih ovinkov, ki so mi res všeč. Ne gojim nobenih zamer do Hamiltona. S stvarmi, ki se mi dogajajo, se soočam takoj. Nesreča res ni bila prijetna, ampak kljub temu se ta vikend z veseljem vračam na to dirkališče in seveda bom poskušal zmagati. Navijači obožujejo motošport, ki ima v Angliji res dolgo zgodovino, zato me ne skrbi, če bo večina občinstva držala pesti za Lewisa.

Horner: “Ekipa je odločena, da v Silverstonu popravi lanskoletno krivico”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje