Sainz presenečen nad pole positionom

0

Carlos Sainz je v deževnem Silverstonu osvojil prvi najboljši štartni položaj v karieri. Po koncu kvalifikacij je priznal, da je nad rezultatom zelo presenečen, saj se mu njegov krog ni zdel preveč dober. Kvalifikacije so potekale na mokri stezi, vendar se je steza v Q3 počasi sušila in postajala vse hitrejša. Dirkači so se iz minute v minuto izboljševali in virtualni najboljši štartni položaj sta si pogosto izmenjevala Max Verstappen in Charles Leclerc. S svojim zadnjim krogom pa je svoj prvi pole position Sainz, ki je Nizozemca prehitel zgolj za 72 tisočink sekunde. Njegov moštveni kolega Leclerc je zaostal za tri desetinke sekunde. Španec po kvalifikacijah ni mogel verjeti, da je osvojil prvo mesto.

Krog res ni bil poseben. Bil je soliden, a na pnevmatikah za rahel dež sem imel veliko težav s stoječo vodo na stezi. Tudi na idealni liniji je bilo še vedno veliko stoječe vode in zelo lahko je bilo izgubiti nadzor nad bolidom in pokvariti hiter krog. Zelo težko je bilo tudi ogreti pnevmatike na delovno temperaturo. Na koncu mi je uspelo odpeljati krog, za katerega si nisem mislil, da bo zadostoval za pole position, zato me je sporočilo po radijski zvezi zelo presenetilo.

Sainz bo jutri lovil svojo krstno zmago v formuli 1. Dirkač Ferrarija verjame, da ima s svojim bolidom F1-75 dovolj dirkaške hitrosti, da lahko obrani vse napade Maxa Verstappna.

Imamo dovolj dirkaške hitrosti za zmago. Hitro smo bili cel vikend, razen v FP3, ko smo imeli težave, ki smo jih uspeli rešiti še pred kvalifikacijami. Če si pogledam čase iz FP2, potem imamo lepe možnosti, da jutri ohranimo prvo mesto. Zagotovo bosta Max in Charles zelo pritisnila name, vendar se bom maksimalno potrudil, da zmagam dirko.

 

Carlos Sainz v Silverstonu do prvega Pole Positiona v karieri

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje