Leclerc še vedno verjame v naslov prvaka: “Naslednje štiri dirke bodo ključne”

0

Težave z pogonsko enoto in strateške napake so Charlesa Leclerca oddaljile od prvega naslova svetovnega prvaka. Monačan dirke za prvenstvo Formule 1 ni dobil že vse od 10. aprila, ko je karavana najelitnejšega razreda motošporta rohnela v deželi tam spodaj. Sledila je dominacija Red Bulla in Leclercov zaostanek v tem trenutku znaša že 49 točk.

Pred začetkom dirkaškega vikenda na britanskih tleh je Lelclerc poudaril, da je sezona še dolga in še vedno verjame, da je osvojitev dirkaške krone možna.

Seveda vem, da nismo v najboljši situaciji, vendar kot vedno bomo dali vse od sebe: to je najmanj kar lahko storimo, da prvenstvo dobimo. Gotov sem, da bo ekipa dala vseh sto odstotkov, saj je vsak posameznik izredno motiviran. Potrebujemo štiri čiste dirke, da pridobimo nazaj izgubljene točke.

Okvaro pogonske enote je Leclerc izkusil tako v Španiji kot Azerbaijdžanu – obakrat je vodil na dirki. V Kanadi je Leclerc posegel po že četrtem kompletu pogonske enote in si prislužil štart z zadnje vrste.

Uporabljene komponente pogonske enote med dirkači: ICE – motor; TC – turbopolnilnik; MGU-H in MGU-K – sistema za generiranje dodatne enegrije; ES – baterija za shranjevanje energije; CE – krmilna elektronika; EX – izpušni sistem)

Zadnjih nekaj tednov je bilo za ekipo zelo zahtevnih, saj smo izkusili kar nekaj vzdržljivostnih težav, ki pa jih moramo zakrpati kar se da hitro in ekipi zaupam, da bo to tudi storjeno. Trajalo bo nekaj časa, medtem pa moramo ostati osredotočeni na naslednji dirkaški vikend in na stezi opraviti vse kar se da perfektno. Imamo dirkalnik in osebje, ki lahko osvaja dirke in prvenstvo. Gotovo bo težko, vendar vse je mogoče.

Do poletnega premora karavano čaka poker dirk: Silverstone, Spielberg, Paul Ricard in Hungaroring. Leclerc je mnenja, da mora Scuderia do tedaj predsnot Red Bulla zmanjšati, če se želi še kosati za naslov prvaka.

Naslednje štiri dirke bodo ključne – tik pred poletnim premorom. Osredotočati se moramo le nase in poskrbeti za hiter dirkalnik ter čisti dirkaški vikend in rezultati bodo prišli.

VN Velike Britanije – Silverstone: Predogled dirkaškega vikenda

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje