Berger: “Če bi Alonso dirkal za Red Bull ali Ferrari, bi se boril za prvenstvo”

0

Fernando Alonso je na kvalifikacijah za VN Kanade prepričal marsikaterega dvomljivca v njegove (še vedno) ostre dirkaške sposobnosti. Španec se je prvič po letu 2012 kvalificiral v prvo štartno vrsto, vendar dirka se mu zaradi dveh virtualnih varnostnih avtomobilov in težave s pogonsko enoto ni izšla kot si jo je zamislil. Nadalje je njegovo popoldne še dodatneje zagrenil petsekundni pribitek ob koncu dirke, ki je El Matadorja potisnil vse do 9. mesta.

Nekdanji dirkač McLarna in Ferrarija, Gerhard Berger meni, da je Alonso kljub 40-letom dokazal, da še vedno sodi v najožji krog dirkačev, ki bi se v primernem dirkalniku lahko borili za naslov svetovnega prvaka.

Gre za izjemnega dirkača in če bi dirkal za Red Bull ali Ferrari bi se boril za prvenstvo. S talentom, ki ga premore bi sedaj lahko bil petkratni svetovni prvak. Po prvem prestopu k McLarnu si je pri določenih ekipah nekoliko zaprl vrata. Kdo ve v kateri ekipi bi pristal, če se leta 2007 ne bi preselil k McLarnu.

Alpine naj bi na naslednjo dirko v Silverstone pripeljal obsežne nadgraditve svojega dirkalnika. Njegov moštveni kolega je po dirki v Kanadi napovedal, da ekipa od novega paketa pričakuje zelo veliko.

Za dirko v Silverstonu bomo na dirkalniku imeli ogromno novih delov, ki jih že nekaj časa načrtujemo in upi so visoki. Za nas je ta dirkaški vikend zelo pomemben in upajmo, da bomo od nadgraditev dobili tisto kar smo si želeli. Ekipa trdo dela, da bi bile nadgraditve čimhitreje pripravljene in določene nam je uspelo dokončati še prej kot smo predvidevali. Od začetka sezone je bila naša razvojna hitrost boljša od konkurentov in zadovoljen sem, da stvari gredo za zdaj zelo dobro.

Rosberg: “Sainz v sebi nima potenciala svetovnega prvaka”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje