Hamilton: Mercedes je kljub močnemu poskakovanju uspel narediti korak naprej

0

Lewis Hamilton verjame, da so pri Mercedesu v Silverstonu s posodobitvami bolida naredili majhen korak v pravo smer, čeprav njihov dirkalnik še vedno močno poskakuje. Mercedes je na dirko v Veliko Britanijo pripeljal številne posodobitve dirkalnika, med drugim tudi spremenjeno sprednje krilce, zadnje krilce in dno bolida. Pri srebrnih puščicah so si želeli izboljšati svojo dirkaško hitrost in odpraviti poskakovanje dirkalnika. Lewis Hamilton je danes na drugem prostem treningu zaostal le za Carlosom Sainzem v Ferrariju. Po koncu prostih treningov je bil vidno zadovoljen.

Za nami je dober dan. V dirkalniku sem se počutil kar precej dobro. Bolid še vedno precej poskakuje. Poskakovanje se sicer ne več dogaja na ravninah, ampak v ovinkih ga je še vedno zelo čutiti. Tokrat pri poskakovanju ne trpi moje telo, kljub temu pa je to izjemna obremenitev za dirkalnik in pnevmatike. Še vedno moramo trdo delati, čeprav se današnji dan zdi majhen korak v pravo smer.

Sedemkratni svetovni prvak je dejal, da je težko oceniti spremembe dirkalnika v primerjavi z zadnjo dirko v Kanadi, saj sta konfiguraciji steze v Montrealu in Silverstonu zelo različni.

Steza v Silverstonu ima precej manj grbin kot tista v Montrealu. To je pravo dirkališče in občutki so podobni kot v Barceloni. Še vedno obožujem dirkališče v Silverstonu. Ob vožnji skozi legendarne ovinke dobim kurjo polt, čeprav se še vedno borimo z bolidom. Naša dirkaška hitrost ni tako dobra kot so jo pokazali pri nekaterih drugih ekipah, a vseeno ne zaostajamo ogromno.

Hamiltonov moštveni kolega George Russell je imel več težav s poskusi hitrega kroga, medtem ko je bil s svojo dirkaško hitrostjo za nedeljsko dirko zelo zadovoljen.

Dirkanje s polno posodo za gorivo je izgledalo obetavno in zagotovo smo hitrejši od McLarna, ki je tudi odpeljal veliko število krogov z najtršo zmesjo pnevmatik. Bili smo hitri in proti koncu treninga, ko so se pnevmatike ogrele, smo bili celo hitrejši od Ferrarija. Njihovi časi so postajali vse počasnejši zaradi obrabe pnevmatik, medtem ko smo se mi izboljševali iz kroga v krog. To so zelo pozitivni signali, čeprav imamo še prostor za napredek.

TEHNIČNI PREGLED: Mercedes, Williams, Alpine in Aston Martin z obsežnimi nadgraditvami

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje