Russell si nadeja, da bo na dirki Mercedes enakovreden Ferrariju in Red Bullu

0

Dirkač Mercedesa George Russell je pred začetkom dirkaškega vikenda v Silverstonu optimističen glede možnosti ekipe iz Brackleya za dober rezultat ta konec tedna. W13 se je v letošnji sezoni najbolje izkazal v Barceloni, kjer je bila steza zelo gladka in se je dirkalnik lahko skorajda dotikal asfalta.

Če pogledamo na zadnje tri dirke lahko vidimo, da je šlo za zelo razgibana dirkališča s počasnimi ovinki. Hitra natura steze v Silverstonu in gladka površina bodo na naši strani, vendar zagotovil nimamo, saj lahko vsaka dirka izpostavi nove pomanjkljivosti. Kljub temu verjamem, da bomo z novimi nadgraditvami zelo blizu.

Nadalje pa je Mercedes v Silverstone pripeljal nadgrajen dirkalnik. Debitiralo naj bi sprednje vzmetenje, zračni vhod, dno in zadnje krilce. Russell je mnenja, da bo Mercedes časovno zelo blizu obema najboljšima ekipama v letošnji sezoni.

Mislim da lahko izničimo zaostanek – dvomim, da bi nam uspelo biti pred njimi. Še posebej na soboto bomo gotovo nekoliko več zaostajali, v nedeljo pa poskušali nadoknaditi zamujeno. Nimamo najhitrejšega dirkalnika preko enega kroga, vendar na dirki smo vedno nekoliko bolj kompetitivni.

Russell ne verjame, da bo lahko v ovinku Copse vozil s polnim plinom

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje