Brawn: Schumacher bi užival v današnji Formuli 1

0

Ross Brawn verjame, da bi Michael Schumacher zaradi svojega mojstrstva na stezi in pripravljenosti za učenje izven steze užival v dirkanju z novo generacijo bolidov formule 1. Legendarni Nemec je v formuli 1 dirkal 18 sezon, ampak trenutna formula 1 je precej drugačna od tiste iz njegovega obdobja. Moštva trdo delajo, da bi kar se da dobro razumela obnašanje svojih bolid. Brawn meni, da bi Schumacher v tem izzivu užival.

Ta izziv bi bil kot po meri za Michaela. Bil je navajen, da ob sobotah zvečer zadnji zapusti paddock, saj se je želel temeljito pripraviti na nedeljsko dirko. Ure in ure je presedel z menoj in z inženirji in analiziral telemetrijo in številke. Užival bi v trenutni formuli 1, kjer so bolidi še vedno precejšnja neznanka. Mislim, da bi bil izjemen dirkač tudi v novi eri.

Za razliko od Schumacherjevih časov je danes v formuli 1 lažje slediti dirkalniku pred seboj. To sta dokazala tudi Charles Leclerc in Max Verstappen, ki sta letos uprizorila že precej neposrednih bitk za prvo mesto na dirki. V preteklosti so bili takšni boji prej izjema kot pravilo.

Dirkalnik je prej v umazanem zraku izgubil 40 odstotkov podtlaka in se ni uspel približati dirkalniku pred seboj. Dirkalnik je izgubljal podtlak celo takrat, ko je vozil vzporedno z drugim bolidom. Ko sem pred petimi leti prevzel mesto izvršnega direktorja za motošport pri formuli 1, sem se zavedal, da v športu potrebujemo novo ero. Obdobje, ko je v formuli 1 vladal Bernie Ecclestone je bilo odlično, a potrebne so bile spremembe. Potrebovali smo nove, mlade navijače in zaenkrat kaže, da nam je uspelo.

Na razvijanje dirkanikov bo vplivala tudi “brutalna raven inflacije”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje