Sainz gre na domači dirki v Barceloni po svojo prvo zmago

0

Carlos Sainz je v svoji karieri štartal na 146 velikih nagradah Formule 1, vendar še nikoli ni zmagal. 27-letni Španec je trenutno sedmi najizkušenejši dirkač, ki mu zmage še ni uspelo osvojiti. Morda mu niz uspe prekiniti prav prihodnji konec tedna na domači dirki za VN Španije v Barceloni?

NAJVEČ DIRK BREZ ZMAGE

Španec na dirki v Barceloni ni zmagal vse od leta 2013, ko je slavil Fernando Alonso in Sainz se zdi odločen njegov dosežek ponoviti, vendar sezona se za Madridčana ni začela po njegovih željah in mnogi se sprašujejo ali je v enakem dirkalniku sposoben premagati Charlesa Leclerca.

“Zmagati v Barceloni bi bilo zame nekaj posebnega. Vsak dan trdo delam, da bi se to nekega dne uresničilo. Navijači si bodo to nedvomno želeli, vendar ni nikogar, ki si tega ne bi želel bolj kot jaz. Na domačih tleh sem vedno dirkal najboljše dirke in upam, da bo tako tudi tokrat.”

NAJVEČ DIRK PRED PRVO ZMAGO

Sergio Perez je za svojo prvo zmago moral čakati 190. dirk za VN Formule 1. Urok mu je končno uspelo prekiniti na VN Sakirja, ko sta mu zmago prepustila Mercedes in tedanji nadomestni dirkač ekipe George Russell.

Sainz se spominja dirke leta 2005 in 2006, ko je zmagoval El Nino, Fernando Alonso in tedaj je dirkališče v Barceloni pokalo po šivih.

“Spominjam se polnih tribun, ko sem si med zmagovitim obdobjem Fernanda Alonsa ogledal dirko s polnih tribun. Leta 2010 in 2013 je bilo ponovno vse polno, vendar od takrat dalje nič več.”

Sainz upa, da se bodo tokrat navijači ponovno zbrali v velikem številu, ko imajo v karavani Formule 1 kar dva dirkača. Alonso je sicer v letošnji sezoni osvojil le 2 točki, vendar ima kombinacija Alpinovega dirkalnika in Fernanda Alonsa še veliko za pokazati.

Medtem je Sainz stal na treh od petih odrih za zmagovalce v letošnji sezoni. Na dirki za VN Avstralije in VN Emilie-Romagne je Ferrarijev dirkač dirko kaj kmalu zaključil v peščeni pasti.

Marko zavrača očitke: “Nismo v slabši finančni kondiciji kot Ferrari”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje