#MasiOut: Hamiltonovi navijači sprožili novo kampanjo za odstavitev direktorja dirk F1

0

Navijači Lewisa Hamiltona so na družbenih omrežjih sprožili nov poziv za odstavitev direktorja dirke Michaela Masija, ob tem pa so uporabili ključnika #MasiOut in #WeStandWithLewis.

Preiskava kontroverznega finala v Abu Dhabiju se je šele pričela, vendar je očitno direktor dirk Formule 1 Michael Masi že utrpel določene posledica. V organizacijski shemi, ki jo je predstavila FIA, je Masija na položaju predsednika divizije za enosedežnike zamenjal Peter Bayer.

Številni Hamiltonovi navijači so sicer že predtem podpisali spletno peticijo, v kateri so zahtevali, da FIA njihovemu ljubljencu vrne “ukradeni” naslov svetovnega prvaka.

Hamiltonovi privrženci so Masija obtožili, da si je “izmišljeval”  pravila in “manipuliral” dogajanje na dirki, da bi s tem pomagal Maxu Verstappnu ali preprosto ustvaril dramo v zadnjem trenutku svetovnega prvenstva.

Svet Formule 1, še zlasti oboževalci sedemkratnega svetovnega prvaka medtem nestrpno pričakujejo potrditev, da se bo Hamilton kljub velikemu razočaranju, letos vrnil na svoje delovno mesto.

Je FIA že ugodila Mercedesu in odpustila Masija?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje