Brown: “Sodelovanje z Ricciardom ni doseglo naših pričakovanj”

0

Kljub temu da je Daniel Ricciardo v Monzi z McLarnom zmagal po več kot osmih letih, to ne opravičuje splošne forme, ki jo je porodilo sodelovanje med Avstralcem in ekipo iz Wokinga. Tudi v letošnji sezoni Ricciardo ni kos svojemu mlajšemu moštvenemu kolegu Landu Norrisu. Slednji je na prvih šestih dirkah zbral 38 točk in v Imoli tudi stopil na oder za zmagovalce, medtem ko jih je Ricciardo osvojil le 11.

Na VN Španije pretekli konec tedna je ekipa pripeljala povsem nadgrajen dirkalnik, ki pa se na vroči stezi v Montmelu ni znašel. Norris je kljub bolezni osvojil 8. mesto, medtem ko je Ricciardo končal skromen 12. Šef ekipe Zak Brown je v nedavnem intervijuju priznal, da so od sodelovanja z nekdanjim dirkačem Red Bulla pričakovali več:

Lando je v tem trenutku nekoliko spredaj. Daniela bi radi videli bližje in dobili dobro notranjo dinamiko. Z dirkalnikom se enostavno še ne počuti udobno. Poskušamo vse kar lahko, vendar ponovno je za nami skromen dirkaški vikend.

Ricciardo ima pogodbo z McLarnom še do konca prihodnje sezone in vprašanje, ali si ga bodo pri osemkratnih konstruktorskih prvakih želeli zadržati.

Z izjemo Monze in nekaj dirk moram priznati, da sodelovanje ni doseglo naših in njegovih pričakovanj. Vse kar lahko naredimo je da trdo delamo naprej.

Vettel je od posodobljenega Aston Martina pričakoval precej več

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje