Brundle: “Verstappen je sit vzdržljivostnih težav Red Bulla”

0

Max Verstappen je dirko v Barceloni dobil kljub temu, da se le ta ni začela po njegovih želja. Najprej ga je v 4. ovinek steze presenetil veter in preden se je aktualni svetovni prvak utegnil vrniti na stezo, sta mimo njega že zapeljala George Russell in Sergio Perez.

Perez je hitrejšega Verstappna spustil predse, vendar Nizozemcu je nato zagodel sistem DRS, ki se na štartno-ciljni ravnini ni želel aktivirati. Verstappen na situacijo ni dobro reagiral in svoji ekipi očital nezmožnost izgraditve delujočega zadnjega krilca. Sokomentator na britanski televiziji Sky, Martin Brundle nad komantarji dirkača ni bil navdušen:

Max je bil preko radijske zveze zelo glasen – to nam pove dve stvari. Prvič se mi zdi, da je sit vzdržljivostnih težav Red Bulla, poleg tega pa je postalo očitno, da zelo hitro izgubi potrpljenje. To smo videli že proti koncu lanske sezone v Savdski Arabiji.

Vendar sam boj z Russellom pa prikazuje nekoliko drugačno plat 24-letnika, ki se je na stezi v letošnji sezoni izkazal za bolj premišljenega kot v preteklosti, meni Brundle.

Prvič smo videli ta dva dirkača dirkati v enakovrednih dirkalnikih in Russell se je dobro branil. Pogovarjal sem se s komisarji in bili so mnenja, da je bila Georgeva obramba povsem na meji sprejemljivega. Max je bil bolj potrpežljiv kot pa lansko leto, ko se je boril za prvaka.

Ozadje Verstappnove težave s sistemom DRS

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje