Hamilton zavrača očitke, da je želel po nesreči na štartu izobeseti belo zastavo

0

Lewis Hamilton meni, da s svojim radijskim sporočilom po trku s Kevinom Magnussenom v prvem krogu dirke v Barceloni ni metal puške v koruzo. Po radijski zvezi je moštvu Mercedesa namreč predlagal, da bi zapeljal v bokse in s tem privarčeval pogonski sklop za naslednje dirke. Njegov dirkaški inženir Pete Bonnington je Hamiltonu svetoval naj nadaljuje, saj lahko dirko konča na osmem mestu. Britanec je na koncu zaključil kar na 5. mestu. Po dirki se je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 zagovarjal pred zbranimi novinarji v paddocku v Barceloni.

Nisem se obnašal kot slab poraženec. Po prvem krogu sem zaostajal 30 sekund. Nisem želel trošiti pogonskega sklopa za vožnjo na zadnjem mestu, saj je potrebno z materialom varčevati, da bi se izognil kazni ob koncu sezone. Že v Džedi sem videl, kako težko se je prebijati iz ozadja.

Hamilton je bil na koncu petega mesta zelo vesel. Pojasnil je tudi, da še ne, kako zanesljiv dirkalnik je W13, saj je imel ob zaključku dirke težave, ki so ga stale četrtega mesta.

Ne vem, če imamo težave z vzdržljivostjo. Ob koncu dirke smo imeli težave, zato sem bil v svojem radijskem sporočilu naklonjen temu, da privarčujemo pogonski sklop in se borimo na naslednji dirki. Na koncu sem vesel, da nisem odstopil. To je še ena lekcija, da se nikdar ne smeš predati in ustaviti. Točno to sem na dirki tudi storil.

Brundle: “Verstappen je sit vzdržljivostnih težav Red Bulla”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje