Zakaj bi Alfa Romeo v Monaku utegnila presenetiti?

0

Valtteri Bottas je vse dirke v letošnji sezoni – z izjemo VN Savdske Arabije – končal med najboljšimi osmimi dirkači. Dejstvo je še toliko impresivnejše, če pomislimo na vse vzdržljivostne težave, ki jih je švicarska ekipa imela v letošnji sezoni. Samo dva tedna nazaj je Bottas odsedel večino prvega in celoten drugi prosti trening, medtem ko je moral na drugem prostem treningu za VN Španije prav tako svoj dirkalnik parkirati v prvem sektorju steze in najti alternativen prevoz do garaže.

Finec je po dirki dejal, da so dolgi in hitri ovinki dirkališča v Montmelu izpostavili slabosti dirkalnika C42 in dodal:

Naslednji teden bi moral našemu dirkalniku ustrezati. Počasni ovinki, naš dirkalnik je zares dober v počasnih ovinkih.

Analiza tretjega sektorja steze v Barceloni potrjuje Bottasove besede. Alfa Romeo je bila kar tretja najhitrejša ekipa, medtem ko je Mercedes v zadnjem sektorju steze zdrsnil tudi za Haas.

  1. Ferrari 27.336s
  2. Red Bull 27.411s
  3. Alfa Romeo 27.443s
  4. Haas 27.561s
  5. Mercedes 27.698s
  6. McLaren 27.768s
  7. Alpine 27.896s
  8. AlphaTauri 27.984s
  9. Aston Martin 28.197s
  10. Williams 28.586s

Šef inžinirjev na stezi Xevi Pujolar in njegova ekipa kljub dobrim napovedim ostajajo previdni.

Ne pričakujemo nič magičnega. Še vedno zaostajamo za najboljšimi ekipami, morda bomo le nekoliko bližje. Gotovo bomo vsaj bolj oddaljeni od sredine. Mercedes, Ferrari in Red Bull bodo še vedno gotovo pred nami.

Alonso se ponuja ekipam; je njegov sedež pri Alpine že oddan?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje