Video: Se je Hamilton v Parc Fermeju dotikal Red Bullovega zadnjega krilca?

1

Na lanskoletni VN Sao Paula v Interlagosu si je dirkač Red Bulla Max Verstappen privoščil kazen petdesetih tisočakov zaradi dotikanja zadnjega krilca Lewisa Hamiltona, ki se je naposled izkazal za nelegalnega in Britanec je bil primoran šprinterske kvalifikacije začeti z zadnjega mesta. FIA je po incidentu dala dirkačem jasno vedeti, da je kakršno koli dotikanje dirkalnikov v Parc Fermeju prepovedano.

Eden izmed navijačev je na VN Španije ta konec tedna posnel nenavadno fotografijo Lewisa Hamiltona, ki se dotika Red Bullovega dirkalnika. A kasneje je svojo pot na socialna omrežja našel tudi video dogodka, ki kaže, da se je Hamilton dirkalniku želel umakniti.

Hamiltona naj bi po dirki v Parc Farme poklicali zaradi rutinskega protidopinškega testa.

Ni povsem jasno ali se je Hamilton dirkalnika dotaknil, vendar v kolikor bo FIA presodila da se je, bi Britanca še pred dirko v Monaku lahko doletela finančna zaušnica.

Ozadje Verstappnove težave s sistemom DRS

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

FIA Fia zna poskrbeti za svojo promocijo, po raznih prepovedanih verižicah, obeskih prstanih, katerih je najbolj goreč dirkač Lewis Hamilton, usmeritvah glede spodnjih hlač, ko je na svojstven protestiral Sebastian Vettel v Španiji. Temu se je sedaj pridružilo še dotikanje dirkalnikov, pri čemer je pomembno, ali se je res dotaknil ali se je samo naslonil ali samo umaknil,…To, da so z novimi letošnjimi pravili povzročili ravno nasprotno z željenimi spremembami, saj v dirkalnikih še vedno ostaja veliko “porposinga”, ko dirkače dobesedno premetava v dirkalnikih in vodi do nestabilnosti ter izletavanja iz idealne linije. S tem se povečujejo stroški in glede… Preberi več