Marko ni zaskrbljen: Mercedes nima več tako velike prednosti na ravninah

0

Glavni svetovalec moštva Red Bull dr. Helmut Marko pred zadnjima dvema dirkama letošnje sezone ni zaskrbljen, saj popolnoma zaupa kvalitetam Maxa Verstappna, prav tako pa meni, da Mercedes nima več na voljo gibljivega zadnjega krilca.

Čeprav ima Verstappen dve dirki pred koncem sezone osem točk prednosti pred glavnim tekmecem v boju za naslov svetovnega prvaka Lewisom Hamiltonom, se po Britančevih zmagah v Braziliji in Katarju zdi, da se tehtnica preveša na njegovo stran. Marka to ne skbi, saj meni, da Mercedes v Savdski Arabiji in Abu Dabiju na ravninah ne bo več imel tako velike prednosti.

“V Katarju smo videli, da Hamilton nima več tako velike prednosti na ravninah, ker je FIA ​​uvedla strožje teste za zadnja krilca, zaradi česar Mercedes ne sme več uporabljati gibljivega zadnjega krilca. Mercedes bo v Savdski Arabiji spet uporabil ‘raketni motor’ iz Brazilije, a brez zadnjega krilca razlika ne bo več tako velika,” je Avstrijec dejal v pogovoru za F1-insider.com.

“Seveda bo zmogljiv motor v Savdski Arabiji zelo pomemben, a stezo ne sestavljajo le ravnine. Veliko je tudi hitrih ovinkov, zato bi Red Bull z dobrimi nastavitvami lahko bil v prednosti. Ne smemo pozabiti, da gre za ulično dirkališče, kjer veljajo drugačna pravila. Zaupam Maxovim kvalitetam na uličnih dirkališčih. Zmagal je v Monaku in v Bakuju vodil vse do odstopa. Mislim, da lahko v Savdski Arabiji naredi razliko.”

Red Bull odpravil težave s plapolajočim zadnjim krilcem

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje