Prost: “Lahko smo srečni, da imamo letos takšno prvenstvo”

0

Alain Prost ni tujec tesnim bojem za svetovnega prvaka. V svojih trinajstih sezonah, ki jih je Francoz preživel v Formuli 1, je kar osemkrat končal kot 1. ali 2. v skupni dirkaški razvrstitvi.

Štirikratni svetovni prvak meni, da smo letos priča izjemnemu prvenstvu med dvema izjemnima ekipama in dvema izjemnima dirkačema.

“Lahko smo srečni, da imamo letos takšno prvenstvo. Vsi me vprašajo naj ju primerjam z menoj in Ayrtonom. Tedaj je bilo med nama pet ali šest let razlike in že se je govorilo o različnih generacijah, ki dirkajo med seboj. Danes je med njima dvanajst let. Na eni strani imamo mladega dirkača, ki pa si je že nabral ogromno izkušenj, za Lewisa pa ni potrebno omenjati kaj je dosegel.”

Lewis Hamilton napada rekordni 8 naslov s čimer bi dokončno presegel legendo kraljice motošporta Michaela Schumacherja.

“Pravzaprav mislim da je za Lewisa zelo dobro, da ima nekoga, ki ga ogroža, saj to od njega zahteva popolnost. Vedno ko dirkaš za naslov prvaka iz tebe in ekipe iztisneš vse kar se iztisniti da. Kdorkoli bo svetovni prvak na koncu, Max ali Lewis, bomo za seboj imeli izvrstno prvenstvo, kar je najpomembneje.”

Fernando Alonso še vedno verjame v 3. naslov svetovnega prvaka

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje