Brundle: Hamilton je “prestavil v višjo prestavo”

0

Vse od dirke v Braziliji izgleda, da je Mercedes ponovno našel prednost pred konkurenti – takšno, ki jim je zagotovila 7 zaporednih naslovov svetovnih prvakov. Komentator dirk za televizijo Sky Martin Brundle meni, da sta tako Lewis Hamilton kot njegova ekipa z dirko v Braziliji “prestavila v višjo prestavo.”

“Izgleda, da je Hamilton prestavil v višjo prestavo. To je vedno počel po poletnem premoru, vendar v zadnjih sezonah se to ni poznalo. Tokrat se je zgodilo bistveno pozneje in Mercedes je storil enako. Kar naenkrat so postali favoriti za osvojitev prvenstva.”

Mercedes je z zmago v Braziliji in Katarju ponovno zasukal momentum v svoj prid in dve dirki pred koncem sezone ima pred ekipo Red Bulla 5 točk naskoka. Medtem Hamilton zaostaja za 8. Max Verstappen bi – v kolikor Hamiltona premaga za več kot 18 točk – lahko slavil že v Savdski Arabiji ta konec tedna.

“Vendar le ena vzdržjivostna težava, kontakt ali predrta pnevmatika je potrebna, da se prvenstvo ponovno zasuka. Max bi v Savdski Arabiji lahko celo osvojil prvenstvo. Najverjetneje se to ne bo zgodilo, saj ima Mercedes na hitrih stezah prednost, vendar bi se lahko.”

Verstappen bi motor lahko zamenjal na zadnji dirki v Abu Dhabiju

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje