Tanabe: “Honda bo storila vse, da naslov pripelje domov”

0

Honda bo kraljico motošporta zapustila po letošnji sezoni, vendar še leto dni pomagala ekipi Red Bulla in Alpha Tauri pri prilagoditvi na samostojno pot konstruktorja. Kljub temu ima japonski gigant še vedno možnost, da Formulo 1 zapusti z dvema naslovoma v žepu.

Max Vesrtappen, dve dirki pred koncem sezone, ima 8 točk naskoka pred Lewisom Hamiltonom, metem ko v konstruktorski razvrstitvi Red Bull zaostaja za 5. Tehnični direktor Toyoharu Tanabe meni, da steza sicer bolj ustreza Mercedesu, vendar nič ni gotovega.

“Karakteristike dirkališča v Savdski Arabiji nakazujejo, da bo pogonska moč ključnega pomena, vendar razlika med Hondo in Mercedesom v Katarju ni prišla pretirano do izraza. Trdo bomo delali z ekipo, da se najbolje kar lahko pripravimo za zadnji dve dirki.”

Mercedes je imel očitnejšo prednost na VN Brazilije, vendar ne tudi v Katarju, saj so v njegov dirkalnik vstavili že obrabljen motor, ki je generiral manj moči.

“V letošnji sezoni nismo imeli pretirane sreče. Kdaj se obrne v tvojo prid, kdaj ne. Upam, da nam bo ta naklonjena na zadnjih dveh dirkah. Honda bo storila vse, da oba naslova pripeljeme domov.”

Prost: “Lahko smo srečni, da imamo letos takšno prvenstvo”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje