Andretti namerava prevzeti večinski delež v F1 ekipi Alfa Romeo Sauber

1

Prvak serije Indycar in nekdanji voznik Formule 1 Michael Andretti naj bi poskušal prevzeti ekipo Sauber, ki v zadnjih letih dirka pod imenom Alfa Romeo.

Po navedbah RaceFans.net Andretti sklepa posel za nakup 80% delnic družbe Islero Investments po ceni 350 milijonov evrov (296,86 milijona funtov), ​​s čimer bi prevzel nadzor nad oddelkoma Sauber Motorsport in Sauber Engineering.

Korporacija Andretti že vključuje uspešno ekipo serije IndyCar, ki je med letoma 2014 in 2017 trikrat osvojila  prestižno dirko za 500 milj Indianapolisa, pred kratkim pa je v svoje vrste zvabila voznika F1 Romaina Grosjeana. Andretti ima v lasti tudi ekipo formule E, ki je bila do letos povezana z BMW -jem, letos pa je vstopila v uvodno sezono serije Extreme E.

O Andrettijevem zanimanju za nakup Sauberja se sicer govori že dolgo. Ekipo je leta 2016 kupilo švedsko investicijsko podjetje Longbow Finance, pod blagovno znamko Alfa Romeo, pa se je v zadnjih sezonah njena delovna sila podvojila na več kot 500 zaposlenih. Moštvu se bo prihodnje leto pridružil Valtteri Bottas, medtem ko zaenkrat še ni znano, kdo bo Finčev moštveni kolega.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

FAMILY ANDRETTI To je odlična novica, saj bi z izkušnjami, ki jih ima družina Andretti iz ameriškega prvenstev Cart in Indy lahko zelo pripomogla k večjim uspehom tudi v Formuli 1. Glede na to, da je Mario Andretti iz Motovuna eden najboljših dirkačev v Formuli 1, prototipih, seriji Cart in Indy ter zmagovalec v Indianapolisu, vozil tako za moštva Ferrari, kot tudi Alfa Romeo, tako, da do potankosti pozna njihovo organizacijsko shemo. Seveda tukaj ne gre prezreti tudi odlična dirkača v družini, tako sina kot načaka, Michael in Marco Andretti, predvsem iz tekmovanj Formule 1, Cart in Indy prvenstvih…glede na… Preberi več