Marko o Verstappnovem slabem štartu: To ni bila njegova krivda

0

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Helmut Marko je bil vse do zaključka dirke za VN ZDA v Austinu na trnih, saj ni bil prepričan, ali bo Maxu Verstappnu v zadnjih desetih krogih uspelo zadržati nalet Lewisa Hamiltona, ki je Nizozemca lovil in ob tem imel na voljo neprimerno bolj sveže pnevmatike.

“Trepetali smo skozi celotno dirko. Na žalost smo imeli na štartu težave. Prišlo je do napake na sklopki, zato to ni bila njegova krivda. Posledično v prvem delu dirke tudi nismo imeli željene hitrosti,” je Marko po dirki priznal v pogovoru za Sky Sports. Pri Red Bullu so se po enajstih krogih odločili undercut, saj Verstappen ni imel dovolj hitrosti, da bi Hamiltona prehitel na stezi.

“Undercut je bil uspešen, vendar smo bili na prvem kompletu trdih pnevmatik prepočasni. Razmišljali smo, ali bi bilo morda bolje dirko odpeljati s tremi postanki, a smo se na koncu odločili za dva postanka. Max je bil neverjeten. Ne vem, kako mu je uspelo do konca dirke ohraniti te pnevmatike.

 

Vsi smo trepetali. Nihče več ni mogel mirno opazovati dogajanja. Zadnje tri dirke so bile navsezadnje v bistvu Mercedesove dirke.”

Horner je dvomil v zmago: Nisem si mislil, da bo Verstappnu uspelo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje