Tretjo ameriško dirko bo najverjetneje gostil Las Vegas

0

Tretja ameriška dirka Formule 1 v Las Vegasu bo verjetno v koledar umeščena skupaj z dirko v Miamiju, je razkril predsednik dirkališča Amerik v Austinu Bobby Epstein.

Koledar Formule 1 za leto 2022 bo vseboval dve ameriški dirki, saj bo saj bo maja premiero doživela Velika nagrada Miamija. Lastnik Formule 1 Liberty Media ne skriva želje, da bi v koledar dodali še kakšno ameriško dirko, najverjetnejša destinacija pa je Las Vegas.

F1 je tri dirke v Ameriki sicer organizirala daljnega leta 1982, ko je serija obiskala Long Beach, Detroit in Las Vegas, slednji pa bi se lahko kmalu vrnil na koledar dirk elitnega razreda motošporta.

Epstein je prepričan, da so zaradi naraščajoče priljubljenosti tega športa v ZDA, tri dirke izvedljiva možnost.

“Mislim, da bi bilo pred 10 leti F1 težko organizirati dva dogodka,” je Epstein povedal za RaceFans v ekskluzivnem intervjuju.

“Koliko navijačev je trenutno v ZDA? Zagotovo dovolj za organizacijo treh dirk. Vsekakor lahko vidim scenarij, ko sta Miami in Vegas združena v lepem spomladanskem terminu na koledarju, nato pa Austin in Mexico City jeseni. Mislim, da bi bilo to smiselno tako z logističnega, kot poslovnega vidika.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje