Verstappen ni bil prepričan, da se bo Red Bullova “agresivna” strategija izplačala

0

Max Verstappen je pohvalil strategijo Red Bulla, ki mu je prinesla zmago na VN ZDA, vendar je ob tem priznal, da je med dirko dvomil, da se bo agresivna strategija njegove ekipe na koncu izplačala.

Verstappna je na startu prehitel Lewis Hamilton, a ga je Red Bull s strategijo zgodnjega postanka vrnil v vodstvo dirke. Nizozemec je tudi na drug postanke zapeljal bistveno prej od Hamiltona, kar ga je ob koncu dirke spravilo v podrejen položaj, saj je imel Hamilton na voljo neprimerno bolj sveže pnevmatike.

Verstappen je na koncu zdržal pritisk in zmagal, s čimer se je njegova prednost v svetovnem prvenstvu povečala na 12 točk. Po dirki je po radijski zvezi pohvalil taktiko svoje ekipe. “Všeč mi je, kako smo odigrali to strategijo,” je dejal, “Včasih je dobro biti agresiven.”

Verstappen je po dirki priznal, da ni bil  prepričan, da se bodo odločitve ekipe o zgodnjih postankih izplačale.

“Ker smo na startu izgubili mesto, smo morali poskusiti narediti nekaj drugačnega. Na tej stezi je obraba pnevmatik izrazita in posledično sem med dirko dvomil, da se nam bo tveganje izplačalo. Na koncu se je vse izšlo v redu in zadnjih nekaj krogov je bilo zelo zabavnih.”

Verstappen z zmago v Austinu prednost v svetovnem prvenstvu povečal na 12 točk

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje