Ricciardo: “Leta 2014 bi postal svetovni prvak v kolikor bi imel konkurenčen dirkalnik”

2

Mercedes je vse od leta 2014 dominiral kraljici motošporta. Najbližje prekinitvi dominacije je prišel Sebastian Vettel v Ferrariju leta 2017 in 2018 ter Max Verstappen v letošnji sezoni. Dominacija je pustila kar nekaj dobrih dirkačev nenagrajenih, saj niso imeli naprav, ki bi bile kos srebrnima puščicama. Eden izmed teh dirkačev je Daniel Ricciardo, ki na vprašanje ali bi si njegov talent zaslužil naslov svetovnega prvaka odgovoril takole:

“Ja, rekel bi da si. Vendar o tem ne rezmišljam toliko kot sem v preteklosti. Sprejel sem, da se morda nikoli ne bo zgodilo. Še vedno sem tukaj saj verjamem da mi lahko uspe, vendar sprijaznjen v kolikor mi ne.”

Ricciardo je po sezoni 2018 zapustil Red Bull in se pridružil Renaultu, pred letošnjo sezono pa se preselil v McLaren. Po mnenju mnogih napaka s strani Avstralca, ki bi sedaj lahko bil boj za naslov svetovnega prvaka skupaj z Verstappnom in Hamiltonom.

Ricciardo meni, da bi si po predstavah naslov zaslužil leta 2014. Tisto sezono je bil Avstralec edini dirkač, ki je dobil dirko poleg obeh srebrnih puščic in premagal s štirimi naslovi ovenčanega moštvenega kolega Sebastiana Vettla.

“Ko se spomnim na sezono 2014 si mislim, da bi tisto leto osvojil prvenstvo, če bi imel konkurenčen dirkalnik. To da sem dobil tri dirke z Mercedesom tako dominantnim je nekaj neverjetnega. Če bi imeli vsi iste dirkalnike bi bil jaz tisto leto dirkač, ki bi ga bilo potrebno premagti.”

Ricciardo je letos v Monzi okusil slast zmage prvič po tem, ko se je poslovil od ekipe rdečih bikov. 32-letnik meni, da je pri McLarnu v pravi poziciji, da v prihodnjih letih napada naslov svetovnega prvaka.

Gasly z zavidanjem opazuje Red Bull: Zaslužim si še eno priložnost

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Frela

kako ste pa tole nesmisleno prevedli: “To da sem dobil tri dirke z Mercedesom tako dominantnim je nekaj neverjetnega.” Google translate??

Frela

Ja, v angleškem jeziku pa stavek dobi smisel: “That I won three races with Mercedes so dominant is something amazing. “