FIA pri pregledu Mercedesovega zadnjega vzmetenja ni odkrila nepravilnosti

0

FIA je na pobudo Red Bulla pregledala domnevno sporno zadnje vzmetenje na Mercedesovem dirkalniku, vendar ob pregledu ni odkrila nepravilnosti.

Mercedes je bil v Združenih državah glavna točka pogovorov, zahvaljujoč nenavadnemu triku s spreminjanjem vozne višine, ki so ga prvič opazili opazili med dirko v Turčiji.

Ekipa Red Bull je posledično nemudoma opozorila na dejstvo, da bi lahko trik spreminjanja višine vzmetenja vplival na nenadno povečanje Mercedesove končne hitrosti na ravninah, ki jo je bilo moč opaziti v zadnjem obdobju.

Na zadnjih dirkah je Mercedes užival znatno prednost pri hitrosti na ravninah pred skoraj vsemi ekipami, vključno z Red Bullom. Tega v prvi polovici sezone ni bilo moč opaziti in glede na to, da je razvoj motorjev v veliki meri zamrznjen in da Mercedes ni uporabljal nastavitev z nizko stopnjo podtlaka, je to v karavani Formule 1 dvignilo nemalo prahu.

Televizijski posnetki so pokazali, da je bil Mercedesov nov sistem očitno v uporabi na zadnji dirki v Turčiji, pri čemer se je zadnji del Mercedesa W12 vidno spustil, ko sta dirkača pospeševala po ravninah.

FIA je na pobudo ekipe Red Bull dodatno pregledala Mercedesov dirkalnik, komisarji pa ob pregledu niso odkrili neskladij s tehničnim pravilnikom. Podoben sistem naj bi sicer uporabljalo še sedem ostalih ekip.

Video: Posnetek Mercedesovega trika, ki bi Verstappna lahko stal naslova

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje