Thrustmaster Ferrari SF1000 Edition – Najbližje vožnji F1 bolida iz domačega naslonjača

0

Medtem ko se je svet motošporta lani ob začetku pandemije ustavil, so se številni dirkaški navdušenci usmerili na dirkanje v virtualnem svetu. Posledično se je začel zelo intenziven razvoj “domačih” dirkaških simulatorjev, ki postajajo vse bolj realistični.

V začetku letošnjega leta je ameriško podjetje Thrustmaster predstavilo edinstveno sodelovanje s Ferrarijem, katerega rezultat je volanom Thrustmaster Ferrari SF1000 Edition, ki ga lahko kupite za približno 350 €. Toseveda ni pretirano poceni, dejstvo pa je, da ne gre za navaden volan, temveč za 1: 1 repliko volana Ferrarija SF1000 s popolnoma realističnim večnamenskim zaslonom in 25. gumbi za prilagajanje nastavitev.

Čeprav bi lahko zasedal mesto v kakšni vitrini, je volan zasnovan za edinstveno igralno izkušnjo in je kompatibilen z vsemi aktualnimi F1 igrami.

Volan je zasnovan s 3 mm debelo prednjo ploščo iz ogljikovih vlaken, ki je sestavljena iz 21. slojev. To zagotavlja uravnotežen občutek sil za izjemno natančne premike med dirkanjem, zlasti v igrah enosedežnikov.

Ker gre za repliko pravega F1 volana, je tudi SF1000 Edition obikovan ergonomsko z gumijastimi ročaji in zamenljivimi prestavnimi ročicami Thrustmaster T-Chrono Paddles. Volan je zasnovan, da bo igralcu omogočal udobno dirkanje v dolgih dirkaških etapah.

Volan ima 25 gumbov, od tega je sedem vrtljivih. To je zelo priročno, ko med dirkanjem poskušate spremeniti nastavitev samega dirkalnika in ga ob tem obdržati na stezi, saj so običajni meniji v igrah mnogo težje dostopni.

Thrustmaster je tesno sodeloval z uradnim razvijalcem F1 igre, podjetjem Codemasters, da bi zagotovil popoln vmesnik za delo z vsemi prilagoditvami vožnje v igri. Medtem ko je vse gumbe mogoče preslikati na različne funkcije, je ena najbolj impresivnih stvari tega volana 4,3-palčni (109-mm) LCD-zaslon IPS, ki lahko prikaže do 69 elementov dirkaških informacij.

Zaslon lahko zrcali tisto, kar vidite v F1 2020 ob pogledu iz kokpita in vam daje vse informacije, ki jih boste kadarkoli potrebovali med dirkanjem ter vam hkrati omogoča, da hitro opazite katere nastavitve spreminjate.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje