Adrian Newey podaljšal pogodbo z Red Bullom

0

Med dirkaško sezono Formule 1 tekmovanje ne poteka le na stezi, vendar tudi izven nje. Italijanska Gazetta je poročala, da naj bi si Lawrence Stroll – šef ekipe Aston Martin – zaželel najbolj iskanega dizajnerja dirkalnikov Formule 1, ki trenutno domuje pri Red Bullu Adriana Neweya. Šef ekipe Christian Horner je razkril, da je Newey podaljšal sodelovanje z ekipo iz Milton Keynesa:

“Adrian je podaljšal sodelovanje z nami, saj je tukaj zelo zadovoljen. Pri Red Bullu je že 16 let, všeč mu je naš pristop in bolj motiviran kot kadarkoli.”

62-letni Britanec se je ekipi Red Bull pridružil leta 2006 po devetih letih pri McLarnu in čez zimo se je veliko špekuliralo o vprašanju ali si Newey želi novega iziva. Medtem se je k Red Bullu preselilo nekaj Mercedesovih inžinirjev z ekipe za razvoj pogonske enote.

“To so standardna rivalstva med ekipami. Ko smo čez zimo začeli graditi ekipo za pogonsko enoto se je veliko Mercedesovih inžinirjev preselilo k nam in verjamem, da bomo v prihodnosti tudi koga izgubili.”

Wolff se želi leta 2022 izogniti scenariju Hamilton-Rosberg: “Sedaj smo bolje pripravljeni”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje