Prost razkriva zakaj navijači menijo, da je bila F1 v preteklosti boljša

0

Alain Prost je razkril, da navijači redno prihajajo k njemu, ker menijo, da je bila Formula 1 boljša in razburljivejša v dneh, ko je dirkal sam. Kljub temu pa legendarni Francoz z njimi ne deli tega prepričanja.

Štirikratni svetovni prvak v Formuli 1, ki je danes neizvršni direktor pri Renaultu in svetovalec ekipe Alpine je v podkastu Paddock razkril, da številni ljubitelji elitnega razredna motošporta menijo, da je bila Formula 1 v preteklosti bolj razburljiva.

“Imamo veliko, veliko več prehitevanj kot na primer v mojem obdobju, zagotovo,” je pojasnil Prost.

“Toda spet moramo pogledati celotno sliko. Včasih je tako kot pri življenju dojemanje pomembnejše od resnice in ljudje nekdanjo Formulo 1 dojemajo kot bolj atraktivno, čeprav v resnici temu sploh ni tako.”

“Rekel sem jim naj mi povedo kaj je bilo drugače in spomnim se nekaj odgovorov. Eden od odgovorov je bil na primer pred kratkim zelo zanimiv. Oseba je rekla:” Ko ste dirkali, smo bili pred televizorjem od začetka do konca in vedeli smo, da se lahko zgodi vse. Na primer včasih so bili motorji veliko manj zanesljivi. Videli smo bel dim in vsi smo vedeli za kaj gre.”

“Tudi sam bi se strinjal, da so nekatere stvari danes preveč zapletene in lahko zbega jo navijače.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje