Uradno: Leclerc bo dirko v Rusiji pričel iz zadnje startne vrste

0

Ferrari je potrdil, da bo Charles Leclerc dirko za VN Rusije, ki bo ta konec tedna v Sočiju pričel z začelja startne vrste, saj bo Monačan preizkusil nov hibridni sistem, ki ga bo ekipa iz Maranella uporabljala v sezoni 2022.

Čeprav je Ferrari po velikih težavah v letu 2020, v letošnji sezoni občutno izboljšal svojo pogonsko enoto, le ta še zmeraj ni na nivoju Mercedesa in Honde.

Scuderia tako namerava na področju zmogljivosti svojega agregata pred sezono 2022 storiti velik korak naprej, v Maranellu pa veliko stavijo na prenovljen hibridni sistem, ki ga bo ta konec tedna preizkusil Charles Leclerc.

Monačan bo tako zaradi menjave motorja kaznovan s pribitkom startnih mest in bo dirko v Sočiju posledično pričel iz zadnje startne vrste.

“Na veliki nagradi Rusije bo Ferrari  predstavil novo tehnično komponenta: Novi motor s posodobljenim hibridnim sistemom, katerega uvedba je bila napovedana pred nekaj tedni,” so v izjavi za javnost zapisali pri Ferrariju.

“Glavni namen je pridobivanje izkušenj pri projektu sezone 2022. V to je bilo vloženega veliko truda, tako tehnično kot logistično, in da bi ga lahko čim prej uporabili, bo njegova uvedba razporejena med dirkačema.

“Charles bo nov hibridni sistem preizkusil prvi. Ta odločitev je previdnostni ukrep, ki se nanaša na potencialno tveganje uporabe baterije, poškodovane ob njegovi nesreči na VN Madžarske.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje