Je menjava šasije vzrok Bottasovega preporoda?

0

Valtteri Bottas je po petkovih prostih treningih na stezi Paul Ricard priznal, da se v dirkalniku počuti bistveno bolje, kot pred dvema tednoma na ulični stezi v Bakuju.

Pri Mercedesu so potrdili, da sta Lewis Hamilton in Valtteri Bottas pred pričetkom dirkaškega vikenda v Le Castelletu opravila menjavo šasij dirkalnika W12.

Medtem ko je Lewis Hamilton na vsaki dirki letošnje sezone dirkal z Mercedesovo šasijo št. 6, bo prvič v letošnji sezoni s to specifikacijo dirkalnika W12 dirkal tudi Valtteri Bottas, Hamilton pa bo na stezi Paul Ricard nastopil s šasijo št. 4.

Za Bottasa je to sicer že druga menjava šasije v letošnji sezoni, saj je moral Finec s praktično novim dirkalnikom nastopiti po trčenju z Georgeom Russellom na dirki v Imoli.

Potem ko je bil Bottas na obeh prostih treningih na stezi Paul Ricard precej hitrejši od Hamiltona, je Finec priznal, da se v dirkalniku počuti neprimerno bolje, kot v Bakuju.

“Ne vem ali gre za šasijo ali kaj drugega, toda vse skupaj je bistveno bolje kot v Bakuju, kjer sem vikend že pričel na “levi nogi.” Upam, da bomo do kvalifikacij stopnjevali svojo formo, toda z začetkom smo lahko zelo zadovoljni.”

Pri Mercedesu so sicer zatrdili, da naj menjava šasij ne bi bila povezana s težavami katerega izmed dirkačev, temveč naj bi šlo za predvideno menjavo z namenom, da bi vsaka šasija tekom sezone opravila primerljivo število kilometrov.

F1 2021: VN Francije – Paul Ricard: Rezultati prostih treningov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje