Je to najbolj neverjeten rekord Michaela Schumacherja?

0
MICHAEL-SCHUMACHER-ferrari

Michael Schumacher je nedvomno eden najboljših voznikov, ki so pustili svoj pečat v najelitnejšem razredu motošporta. Nemški fenomen je na svoji poti postavil marsikateri rekord, med drugim je osvojil rekordnih sedem naslovov.

Michael Schumacher v Suzuki osvojil svoj prvi naslov s Ferrarijem

Schumacher je lestvico za vse voznike, ki ne slišijo na ime Sir Lewis Hamilton, postavil izjemno visoko. Za vse tiste, ki so ta šport začeli spremljati nedolgo nazaj in še niso doumeli, kako dober je nemški fenomen resnično bil racing-reference.info navaja statistiko, ki vas bo pustila brez besed. Ob njej bodo verjetno obnemeli tudi tisti, ki so Schumacherja spremljali v njegovih časih.

Michael Schumacher se v prvih 194. dirkah le enkrat ni uvrstil med 10 najboljših!

Nemški voznik je svojo kariero v Formuli 1 začel v ekipi Jordan. Čeprav je v letu 1991 za njih odpeljal le eno dirko, se mu je kljub temu uspelo kvalificirati na sedmo mesto na njegovem debiju. Schumacher je zadnje štiri dirke te sezone odpeljal za svojega novega delodajalca Benetton. Z njimi je takrat dosegel svoje prve točke in v naslednjih sezonah tudi dva naslova.

Njegova prva in zadnja kvalifikacijska uvrstitev izven najboljše deseterice se mu je pripetila v sezoni 1995. Michael je leto poprej osvojil svoj prvi naslov in bil na poti do drugega. Na kvalifikacijah za VN Belgije se mu je pojavila edina neprijetnost sezone, saj je Nemec osvojil 16. mesto. Ob tem je potrebno dodati, da je vozil ravnokar zakrpan dirkalnik, saj je le-tega razbil na prostem treningu. Kljub temu je bila sledeča dirka legendarna, saj je Nemec odpeljal eno svojih najboljših voženj in po prebijanju v ospredje zmagal.

Video: Schumacher s 16. startnega mesta do zmage v Spaju

Po tej sezoni se je Michael preselil v Ferrari in z njimi spisal zgodovino. V rdečem dirkalniku je bil neustavljiv in tako v sedmih sezonah ni v kvalifikacijah nikoli izpadel iz prve deseterice.

Neverjeten niz se je ustavil v sezoni 2003 med kvalifikacijami za VN Suzuke. Michael se je v mokrih kvalifikacijah uvrstil na 14. mesto. Na dirki je končal na osmem mestu in si s tem zagotovil dovolj točk, da je ubranil šesti naslov pred Kimijem Raikkonenom.

Ta statistika nam kaže Schumacherjevo neverjetno konsistenco in je trden dokaz, zakaj je bil najboljši v tem poslu.

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje