Steiner: “Haas vedno na tržišču za ameriškega dirkača”

0

Ekipa s sedežem v Severni Karolini – zvezni državi na vzhodnem bregu Združenih Držav – Haas F1 Team je zadnja, ki se je pridružila karavani Formule 1 leta 2014 ter dirka pod ameriško zastavo, vendar se do sedaj z ameriškim dirkačem še ni spogledala. Zadnji ameriški dirkač, ki je dobil priložnost v Formuli 1 je bil Alexander Rossi, ki je z Marussio debitiral leta 2015.

“Opazujemo vse proste dirkače in nekajkrat sem o tem tudi govoril z Stefanom Dominicallijem. V kratkem času je težko kaj narediti, saj bi dirkač potreboval Superlicenco. Vendar verjamem, da bo takšen dirkač prišel skozi njižje range – moramo biti potrpežljivi. Nekaj zanimivih kandidatov trenutno dirka v razredu Formula 3 in videli bomo kaj bo nastalo.”

Ameriški doprinos v tem trenutku sestavljajo Kaylen Frederick, Jak Crawford, Juan Manuel Correa in Logan Sargeant. Slednji je do sedaj pokazal največ in lani prvenstvo celo končal na 3. mestu, a se zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ni mogel zavihteti v višji razred. Pod vprašajem je bilo tudi njegovo mesto v trenutnem dirkaškem razredu.

Haas ima oba trenutna dirkača zagotovljena tudi za prihodnjo sezono za katero ekipa že pripravlja dirkalnik, ki se bo poskušal odlepiti od začelja štartne vrste.

Steiner: Mazepinov manever ni bil tako nevaren

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje