10 najbogatejših F1 dirkačev

1

Kdo je najbogatejši voznik Formule 1 v zgodovini?

Dirkači Formule 1 lahko na leto zaslužijo tudi po več deset milijonov dolarjev, skupaj z vsemi sponzorskimi dodatki, pa sodijo med najbolje plačane športnike na svetu.

Predstavljamo vam 10 dirkačev, ki so z dirkanjem v Formuli 1 zaslužili največ…

10. Nico Rosberg

Nekdanji dirkač Mercedesa Nico Rosberg je leta 2016 dosegel svoj veliki cilj in postal svetovni prvak Formule 1. Kljub relativno kratki karieri, pa je Nemec v elitnem razredu motošporta zaslužil približno 50 milijonov ameriških dolarjev.

Rosberg je po upokojitvi aktiven na številnih področjih, Nemec pa ima v lasti tudi svojo ekipo v seriji Extreme E.

9. David Coulthard

David Coulthard ima za sabo zelo uspešno kariero v Formuli 1, kjer je zmagal na 13. dirkah, Škot pa je zelo uspešen tudi v poslovnem svetu. Njegovo premoženje je ocenjeno na približno 50 milijonov dolarjev, v lasti pa ima številne hotele in nepremičnine.

COULTHARD HAMILTON

8. Jenson Button

Svetovni prvak iz sezone 2009 si je s svojim naslovom z ekipo Brawn GP prislužil dobro plačan sedež pri Mclarnu, v času svoje kariere pa si je pridelal kar zajetno premoženje. Jenson Button naj bi imel pod palcem približno 70 milijonov dolarjev, lasti pa si tudi luksuzno jahto.

7. Eddie Irvine

Severnoirski dirkač Eddie Irvine je v Formuli 1 preživel dobro desetletje, pri Ferrariju je dirkal skupaj z Michaelom Schumacherjem, sedel pa je tudi v dirkalniku ekip Jordan in Jaguar.

Po svoji karieri v F1 se je Irvine preselil k naložbam v nepremičnine, v lasti pa ima zavidanja vreden portfelj, ki je razpršen po celotnem svetu. Njegova neto vrednost je ocenjena na okoli 150 milijonov dolarjev, je pa tudi lastnik 18 milijonov dolarjev vredne super jahte, ki je bila prej v lasti romunskega diktatorja Nicolaeja Ceausescuja.

6. Alain Prost

Štirikratni svetovni prvak F1 Alain Prost velja za enega izmed najboljših dirkačev v zgodovini, Francoz pa je znal zaslužek iz Formule 1 odlično vnočiti tudi po dirkaški karieri.

Kljub temu, da je Prostu poskus z lastno F1 ekipo spodletel, si je s premišljenimi investicijami ustvaril bogastvo v višini približni 160. milijonov dolarjev.

5. Sebastian Vettel

Vettel, ki je po šestih letih pri Ferrariju prestopil k Aston Martinu, si je znal v svoji izjemno uspešni karieri vselej izpogojati tudi zelo dober honorar. Večji delež premoženja, ki je ocenjeno na približno 200 milijonov dolarjev si je Vettel prislužil s svojo megalomansko pogodbo s Ferrarijem.

4. Kimi Raikkonen

Med največjimi zaslužkarji v zgodovini Formule 1 najdemo tudi Kimija Raikkonena, ki je leta 2007 s Ferrarijem podpisal tedaj najdonosnejšo športno pogodbo na svetu.

Finec, čigar kariera traja že več kot dve desetletji, je bil vselej med najbolje plačanimi dirkači na svetu, njegovo premoženje pa naj bi dosegalo približno 220 milijonov dolarjev.

Raikkonen sezona 2020

3. Fernando Alonso

Dvakratni svetovni prvak Formule 1 Fernando Alonso je v svoji karieri dosegel številne uspehe, ki so mu prinesli tudi bajen zaslužek. Španec je podpisal številne donosne pogodbe, njegovo premoženje pa naj bi doseglo številko 250 milijonov dolarjev.

Večji del tega zneska je španski superzvezdnik zaslužil v času, ko je dirkal za Ferrari in Mclaren.

Luksuzne nepremičnine Fernanda Alonsa

2. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton je v zadnjih letih dosegel številne rekorde Formule 1, Britanec pa se vse bolj bliža tudi prvemu mestu v zgodovini največjih F1 zaslužkarjev. Hamilton je s približno petdeset milijoni evrov letne plače najbolje plačani dirkač na startni vrsti Formule 1, hkrati pa Britanec prejme še številne dodatke iz naslova zasebnih sponzorskih pogodb. Njegovo premoženje je ocenjeno na približno 450 milijonov dolarjev.

1. Michael Schumacher

Nesporni kralj zaslužkarjev med najboljšimi dirkači ostaja legendarni Michael Schumacher, čigar neto vrednost je približno 800 milijonov dolarjev.

Sedemkratni svetovni prvak je bil v svojih zlatih časih najbolje plačani športni na planetu, hkrati pa je imel Nemec številne zasebne sponzorske pogodbe, ki so mu prinesle ogromne količine denarja tudi po koncu njegove kariere.

MICHAEL-SCHUMACHER-ferrari

Kje živi Michael Schumacher

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
luka

lahko prosim spoznam Kimija