Komentar dirke: Po petih krogih zabave, se je F1 vrnila v realnost

2

Dirka za VN Portugalske se je začela spektakularno. Tik pred startom je pričelo rahlo deževati in dirkači s tršo različico pnevmatik so nenadoma izgubili vso potrebno temperaturo. Kimi Raikkonen je uprizoril maestralen start in pridobil 10 mest, v vodstvo pa se je z Mclarnom prebil Carlos Sainz. Zabava je trajala nekaj krogov, nato pa…

Seveda dominantnemu Mercedesu in Lewisu Hamiltonu ne moremo očitati njihove prevlade, toda v prvih petih krogih dirke v Portimau smo videli, kako zabavna je lahko Formula 1.

Ko se je situacija umirila, pa smo padli v trenutno F1 realnost. Vodilni Sainz ni imel niti najmanjše možnosti, da bi svoj položaj branil vsaj do prvih postankov, saj sta oba Mercedesa praktično poletela mimo njegovega Mclarna. Podobno se je zgodilo Raikkonenu, v ospredje pa so se pričeli prebijati vsi, ki so tam že celotno sezono.

To seveda ni problematično samo po sebi, težava je zgolj v tem, da smo vedeli kaj se bo zgodilo. Oba Mercedesa sta se odpeljala, na nikogaršnji zemlji se je peljal Verstappen, četrto mesto pa je zasedel sicer znova odlični Leclerc.

Spremembe so torej nujno potrebno in velika škoda je, da novega pravilnika ne bomo dočakali že naslednje leto. Tudi z manjšimi proračuni bo trojček Mercedes, Ferrari, Red Bull še zmeraj korak pred konkurenco, ki pa bo morda imela vsaj možnost, da se brani ali preseneti z drugačno strategijo.

Škoda je namreč, da je 41 letni Raikkonen po izjemni dirki ostal brez ene same točke, podobno pa velja tudi za Georgea Russella, katerega 14. mesto bo kljub maestralnemu dirkanju, kmalu utonilo v pozabo.

Pet krogov je bilo neverjetno zabavnih, nato pa se je vrnila Formula 1, ki si je ne želimo več.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Peter

Plešej, kakor za koga! Mene osebno nič je moti dominacija Mercedesa. Trenutno so nepremagljivi in ostala moštva morajo delati na tem, da jih premagajo. Preprosto, ne, Plešej?