Je imel Bernie prav? So moderni F1 dirkači zares politično-korektne “mevže” brez karakterja?

0

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone je že večkrat dejal, da so po njegovem mnenju novodobni dirkači naučeni roboti, ki govorijo samo tisto kar jim napišejo ekipe in nimajo lastnega mnenja, ali pa si ga ne upajo povedati. Očitno se ni povsem zmotil.

Formula 1 je po lansiranju kampanje #WeRaceAsOne postala politično korektna, kot ni bila še nikoli. Čeprav naj bi svet Formule 1 v imenu kampanje izrazil enotnost v podporo boju proti rasizmu, pa bi morali v očeh nekaterih, dirkači očitno svoje poglede uskladiti tudi pri drugih temah in vprašanjih.

Po dirki na Portugalskem, kjer je Lewis Hamilton presegel Schumacherjev rekord 91. zmag, se je pojavil Lando Norris, ki za razliko od večine ni hlinil navdušenja in občudovanja do dosežka svojega rojaka, temveč je povedal tisto, kar si je pač mislil: “Lepo, toda to se me ne tiče. Ima dober dirkalnik, s katerim mora premagati največ enega ali dva tekmeca in to se od njega tudi pričakuje.”

Dirkač Mclarna je legitimno izrazil svoje stališče, morda nekoliko ostro, toda nikakor ne žaljivo. Ni bil ne prvi ne zadnji, ki je izpostavil jasno dejstvo, da Hamilton že nekaj let dirka s superiornim Mercedesom, pa vendar mu je čestital in poudaril, da je opravil dobro delo. Kljub temu pa se njegova izjava očitno ni skladala s pričakovanji Mclarnove PR službe in Norris se je naslednji dan opravičil in dejal, da bi moral pokazati več spoštovanja.

Očitno bi bilo bolje, če bi po koncu dirke padel v ekstazo navdušenja in govoril samo o neverjetnem Hamiltonovem uspehu, čeprav tega morda ne bi zares mislil in bilo je očitno, da tudi ni. Očitno bi moral pozabiti na razočaranje zaradi trčenja z Lanceom Strollom in frustracijo nad slabim rezultatom, ter se raje iskreno veseliti Hamiltonovega uspeha. Povedal je zgolj svoje mnenje, za katerega pa se je naslednji dan opravičil. Mladi dirkač je bil na Twitterju s strani bizarne kvazi igralke za nameček obtožen celo rasizma.

Ob tem bi težko oporekali tezi, ki jo je izrekel Bernie Ecclestone, da se moderna generacija dirkačev spreminja v robote brez karakterja, od katerih se pričakuje, da nimajo lastnega mnenja. Očitno je Bernie že vedel o čem govori.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje