Wolff o drugem Hamiltonovem postanku: To je bila zelo pogumna poteza

0

Lewis Hamilton je minulo nedeljo na dirki za VN Španije predvsem po zaslugi sijajne Mercedesove strategije osvojil tretjo zmago v letošnji sezoni Formule 1. Britanec je s postankom več sedem krogov pred koncem uspel dohiteti in prehiteti do takrat vodilnega Max Verstappna, ki je bil zaradi dotrajanih pnevmatik ob tem povsem nemočen.

Šef Mercedesove ekipe Toto Wolff dvomi, da bi Hamilton prehitel Verstappna brez strategije dveh postankov. “Tukaj je zelo težko prehitevati,” je Avstrijec povedal v pogovoru za Formel1.de.

“To je bila zelo pogumna poteza. Toda pogumni niso bili le strategi, temveč tudi Lewis. Ko ga je ekipa poklicala v bokse, je bil namreč povsem blizu Verstappna. Takrat še zdaleč ni bilo gotovo, da bo ta strategija delovala. Zaupanje, ki ga ima v ekipo, je ogromno.”

Za razliko od Hamiltona Verstappen ni zapeljal na drugi postanek, kar ga je verjetno stalo zmago. Wolff kljub temu meni, da bi njegova ekipa ravnala enako kot Red Bull:

“Ne morete se dvajset krogov pred koncem odpovedati položaju na progi. To je preveč tvegano. Zato je voziti v ospredju tako zapleteno. Verjetno bi mi ravnali enako.”

Verstappen: Mislim, da nam tudi z drugačno strategijo ne bi uspelo zmagati

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje