Lastnik Red Bull-a Mateschitz, Helmutu Marku naročil naj Vettla pripelje domov

2

Pred drugo zaporedno dirko na Red Bull Ringu, se stopnjujejo govorice o možnosti povratka Sebastiana Vettla k ekipi Red Bull. Po navedbah večih virov naj bi lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz že izdal ukaz za Nemčevo vrnitev v Milton Keynes.

Po poročanju Motorsport-Total.com obstajajo konkretni dokazi, da je Mateschitz Helmutu Marku naročil, naj Vettla v sezoni 2021 pripelje “domov”. Nemčeva vrnitev v moštvo s katerim je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka bi imela neposredne posledice za Alexandra Albona in Daniila Kvyata. Albon bi se vrnil k ekipi AlphaTauri, Kvyat pa bi se moral posloviti.

Nemški medij še navaja, da kljub Mateschitzovim željam, Vettlova vrnitev ni samoumevna. Albonova učinkovitost mora biti precej slabša od Verstappnove, Mateschitz mora prepričati tajsko družino Yoovidhya (ki ima v lasti 51 odstotkov imperija Red Bull), da bi bila to dobra ideja, in Vettel se mora upati zoperstaviti prvemu zvezdniku ekipe Rdečih bikov Maxu Verstappnu.

 

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hubert

Vettel lahko sam izplačal Albona

smrkelj

Glede na Vettlove predstave v zadnjih recimo dveh letih, bi bila to slaba poteza red bull-a, ker…očitno ma tip neke probleme sam s sabo. Verstapnu ziher ne bi bil kos. Druge violine pa ita ne zna igrat. Naj se že pobere, nihče ga ne bo pogrešal.