Aston Martin: Pogodba je na mizi, Vettel se mora odločiti do konca meseca

0
Edit by RaceFans.net

Ekipa Racing Point, ki se bo prihodnje leto imenovala Aston Martin naj bi Sebastianu Vettlu že ponudila pogodbo za sezono 2021, Nemec pa mora odločitev sprejeti do konca meseca.

Vzrok za časovni rok je posebna klavzula v pogodbi Sergia Pereza, ki se izteče 31. julija in po kateri lahko ekipa z Mehičanom ob plačilu odškodine predčasno prekine sodelovanje.

Po navedbah nemških medijev, naj bi štirikratni svetovni prvak ta trenutek intenzivno delal na dogovoru z Aston Martinom, kot se bo v sezoni 2021 imenovala ekipa Racing Point. Lastnik Aston Martina Lawrence Stroll si ne želi zamuditi priložnosti, da v svoje vrste pripelje Vettla, ki se je znašel na trgu potem, ko Ferrari z njim ni podaljšal pogodbe. Časnik Bild poroča, da naj bi bila pogodba že pripravljena, manjkal naj bi praktično zgolj še podpis obeh strani.

Težavo za Vettlov prihod k Aston Martinu predstavlja predvsem status obeh trenutnih dirkačev Sergia Pereza in Lancea Strolla. Medtem ko je Perez lani podpisal petletno pogodbo, je Stroll sin lastnika ekipe Lawrencea Strolla, kar mu praktično zagotavlja sedež v moštvu.

Kot poroča “Bild”, v Perezovi pogodbi obstaja odškodninska klavzula, ki bi jo RP lahko uporabil do 31. julija. Po navedbah bi lahko pogodbo med Perezom in ekipo razveljavili že za relativno “nizek” znesek.

Po navedbah ESPN Mehika, je Perezov menedžer Julian Jakobi začel pogovore z drugimi ekipami Formule 1, da bi našel sedež za svojega varovanca. Med njimi sta Alfa Romeo in Haas, saj obe moštvi še nista potrdili dirkaške zasedbe za sezono 2021. Ob koncu leta se namreč izteče pogodba tako Romainu Grosjeanu in Kevinu Magnussenu, kot Kimiju Raikkonenu in Antoniu Giovinazziju.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje