Uradno: Formula 1 potrdila dirke na Nürburgringu v Imoli in v Portimau

0

Formula 1 je potrdila oktobrski trojček dirk v Nürburgringu, Imoli in Portimãou, ob tem pa bosta dokončno odpovedani dirki v Kanadi in na Kitajskem. Medtem ko sta bili stezi v Imoli in Portimaou že dlje časa med najresnejšimi kandidati za izvedbo dirke za VN, je presenečenje predvsem vrnitev legendarnega Nürburgringa, kjer se je karavana F1 nazadnje ustavila leta 2013.

Formula 1 se bo na Portugalsko vrnila prvič po letu 1996, karavana Formule 1 pa se bo na Mednarodnem dirkališču Algarve v Portiamu zaustavila med 23. in 25. oktobrom, dva tedna za dirko na slovitem Nurburgringu, ki bo na sporedu 11. oktobra.

Na koledar dirk Formule 1 se vrača tudi legendarna dirka v Imoli, ki bo na sporedu 1. novembra in bo organizirana kot dvodnevni dogodek. Točni format dirkaškega vikenda še ni določen, po trenutnih informacijah pa bodo dirkači vikend pričeli z enim treningom, ki mu bodo sledile kvalifikacije.

Velika nagrada Kanade bo verjetno odpovedana, saj kanadsko vreme v jeseni naj ne bi bilo primerno za dirko. Odpovedana naj bi bila tudi VN Kitajske. Dirka v državi, kjer se je prvič pojavil koronavirus, je bila prestavljena za nedoločen čas, Kitajska pa ni sledila trendu evropskih držav in sprostila izvedbe športnih dogodkov.

Oktober 9-11 FORMULA 1 ARAMCO GROSSER PREIS DER EIFEL Nurburgring
Oktober 23-25 FORMULA 1 HEINEKEN PORTUGUESE GRAND PRIX Portimao
Oktober 31 – November 1 FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DELL’EMILIA ROMAGNA Imola
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje