F1 2020: Nov trojček dirk v oktobru: Nürburgring, Imola in Portimao

0

Formula 1 kmalu potrdila oktobrski trojček dirk v Nürburgringu, Imoli in Portimãou, ob tem pa bosta dokončno odpovedani dirki v Kanadi in na Kitajskem. Medtem ko sta stezi v Imoli in Portimaou že dlje časa med najresnejšimi kandidati za izvedbo dirke za VN, je presenečenje predvsem vrnitev legendarnega Nürburgringa, kjer se je karavana F1 nazadnje ustavila leta 2013.

Po veliki ruski nagradi, ki bo 27. septembra, se bo tako karavana Formule 1 oktobra ustavila v Nürburgringu, Imoli in Portimãou, kjer bodo potekale dirke za VN Nemčije, San Marina in Portugalske.

Po navedbah nemškega AMuSa bo nemška VN na sporedu 11. oktobra, VN San Marina 18. oktobra in VN Portugalske 25. oktobra.

Velika nagrada Kanade bo verjetno odpovedana, saj kanadsko vreme v jeseni naj ne bi bilo primerno za dirko. Odpovedana naj bi bila tudi VN Kitajske. Dirka v državi, kjer se je prvič pojavil koronavirus, je bila prestavljena za nedoločen čas, Kitajska pa ni sledila trendu evropskih držav in sprostila izvedbe športnih dogodkov.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje