Renault: Alonso nam je rekel naj pozabimo sezono 2021

0

Šef ekipe Renault Cyril Abiteboul je razkril, da je Fernando Alonso, ki se prihodnje leto vrača v Formulo 1, osredotočen izključno na sezono 2022, ko bo Formula 1 doživela obsežno spremembo pravilnika.

Formula 1 je uvedbo novih pravil zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa prestavila za eno leto, medtem pa bodo ekipe tudi v prihodnji sezoni dirkale z letošnjimi specifikacijami dirkalnikov.

Fernando Alonso, ki se prihodnje leto z Renaultom vrača v Formulo 1 pa je po besedah šefa ekipe Cyrila Abiteboula, francoski ekipi že dal jasno vedeti, da naj vse sile usmeri v leto 2022.

Zanj je pomembno samo leto 2022, medtem ko ga sezona 2021 skoraj ne zanima. Seveda bo za nas dirkal že prihodnje leto in zagotovo bo dal vse od sebe, toda pravzaprav nam je dal jasno vedeti: ‘Fantje, pozabite na sezono 2021, vse kar šteje je leto 2022, ko se bodo spremenila pravila. To je takšna filozofija, ki jo Alonso lahko prinese k Renaultu, kar je zame kot vodjo ekipe izredno koristno, hkrati pa lahko motivira celotno moštvo.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje