Formula 1 po Hamiltonovih kritikah v Silverstonu pripravlja anti-rasistični protest

0

Formula 1 bo pred dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu ta konec tedna organizirala poseben anti-rasisitični protest, na katerem bodo lahko člani karavane elitnega razreda motošporta jasno izrazili nasprotovanje rasni diskriminaciji.

Lewis Hamilton je po zmagi na dirki za VN Madžarske znova izrazil razočaranje nad Formulo 1, ki po njegovem mnenju ne stori dovolj, da bi dirkači izrazili podporo boju proti rasizmu. Šestkratni svetovni prvak je ob tem še okrcal vodjo združenja dirkačev Romaina Grosjeana, ki je izrazil mnenje, da zadostuje, v kolikor bi dirkači pokleknili na eni sami dirki.

Dirkači F1 so vsi skupaj izrazili željo po boju proti diskriminaciji in pred prvimi tremi dirkami sezone 2020 oblekli majice z napisom “End Racism.”

Toda za razliko od nekaterih drugih športov se niso vsi odločili, da bi pokleknili, kot jih je pozval Lewis Hamilton, ki je v zadnjem času vse aktivnejši v boju proti rasni diskriminaciji.

Potem ko se je po Hamiltonovem mnenju, gesta v boju proti rasizmu pred dirko na Madžarskem izvedla v veliki naglici, je Britanec kritiziral Formulo 1, ki bi morala po njegovem mnenju narediti več in dirkačem omogočiti platformo za izražanje podpore boju proti rasizmu.

Na Madžarskem se je vse skupaj odvilo v veliki naglici, kar ni dobro. Izstopil sem iz bolida, tekel na prizoriščem, na hitro pokleknil in to je bilo vse. Formula 1 mora narediti več in to moramo jasno povedati. Očitno je, da mi ne bo uspelo prepričati vseh dirkačev, čeprav sem v to zares vložil veliko energije. Romain Grosjean je eden tistih, ki menijo, da je povsem dovolj če pokleknemo enkrat. Rasizem je še zmeraj prisoten in zato moramo vztrajati. Sam bom to nedvomno počel še naprej.

Formula 1 se je očitno odzvala na Hamiltonove kritike, pred dirko v Silverstonu pa bo organiziran poseben anti-rasistični protest, na katerem bodo lahko dirkači in drugi člani karavane spregovorili o problemu rasne diskriminacije.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje