FIA in F1 zavrnili Ferrarijev predlog o satelitskih ekipah po vzoru MotoGP

0

Šef Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto razkriva, da je Scuderia v času premora zaradi pandemije koronavirusa predstavila predlog satelitskih moštev po vzoru motociklističnega prvenstva MotoGp, ki pa so ga FIA in ostale F1 ekipe na glasovanju zavrnile.

Medtem ko predpisi Formule 1 določajo, da mora vsaka ekipa samostojno oblikovati vsaj ključne elemente svojega bolida, MotoGP t.i. satelitskim ekipam omogoča nakup celotnih paketov tovarniške opreme.

Binotto je razkril, da je podoben model na zadnjem sestanku ekip Formule 1 predlagal tudi Ferrari, a je bil predlog ekipe iz Maranella zavrnjen.

“O tem, kakšna naj bi bila prihodnost po obdobju pandemije smo med razpravami o prispevali predlog modela satelitskih moštev po vzoru MotoGP, vendar je bil predlog s strani ostalih ekip in FIE soglasno zavrnjen, kar pa na nek način razumemo.

Mislim, da je bila to odločitev, ki smo jo posledično vsi sprejeli skupaj. Kot je Marcin [Budkowski – izvršni direktor Renaulta] že pred časom rekel, smo se nekako odločili, da mora biti vsaka ekipa neodvisna in sposobna izpeljati sebi primeren razvoj. O tem smo na koncu dosegli konsenz in menim, da nova pravila to omogočajo.

Zakaj je motocikel MotoGP počasnejši od bolida Formule 1

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje