Ali skuša Mercedes prelisičiti startne luči?

2

Ni presenetljivo, da je Mercedes zadnjih sedem let dominantna ekipa Formule 1, saj se proces inovacij kljub prevladi nadaljuje s polno paro. Potem ko je ekipa srebrnih puščic konkurenco pred sezono presenetila z volanskim sistemom DAS, očitno pri Mercedesu veliko pozornost posvečajo tudi rdečim lučem, ki označujejo start dirke.

Po mnenju nekdanjega voznika Formule 1 Roberta Doornbosa, bi Mercedes morda lahko delal na sistemu, ki bi predvideval trenutek, ko se bodo rdeče luči ugasnile. To bi lahko ekipi iz Brackleya omogočilo, da pridobi dve desetinki, ki jih sicer dirkač potrebuje za reakcijo na ugasnjene luči.

Doornbos je za nizozemsko televizijo analiziral prehiter start Valtterija Bottasa na Madžarskem:

“Dirkačev start se meri z različnimi senzorji. Izklop luči je izhodiščna točka, kljub temu pa ostaja toleranca dveh desetink sekunde. Če dirkač prehitro starta, mora biti to za več kot dve desetinki. V nasprotnem primeru senzorji tega ne bodo zaznali kot prehiter start. Videti je kot, da Mercedes nekaj poskuša na tem področju.

Počasni posnetek prikazuje tri rdeče luči na Finčevem volanu, Bottas pa ob tem ne gleda startnih luči, temveč reagira na ugasnjene luči na svojem volanu.

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
majt

Zanimivo

majt

Kaj vse prinesejo vrhunski športi!lovljenje skorajda stotink sekunde za prevlado z vsemi mogočimi tehničnimi čudeži!kje so tisti časi ki start skoraj ni bil važen ampak samo človeške sposobnosti in nadarjenost!